MACHINEFABRIEK WOLTHUIS

Al ruim 50 jaar een begrip

Ouderwets vakmanschap met moderne machines

R

KWALITEIT

Wij staan voor kwaliteit, de klant krijgt waarvoor hij betaald. Daarbij werken wij met hoogwaardige materialen.

BETROUWBAARHEID

De combinatie van onze jarenlange ervaring en onze kennis van eisen en wensen maakt ons een betrouwbare partner.

FLEXIBEL

Machines kunnen worden aangepast aan de wensen van de klant, onze engineeringsafdeling denkt met u mee.

MACHINEFABRIEK WOLTHUIS

 

Machinefabriek Wolthuis levert kwaliteit en denkt met u mee, het is een bedrijf dat u geheel kan ontzorgen.

Met een modern machinepark, een verspaning- en constructieafdeling en eigen engineering kunnen wij u een mooi totaalpakket aanbieden.

Dit levert voor u als klant alleen maar voordelen op. Er ontstaat een korte lijn tussen u als klant en ons bedrijf. Dit resulteert in een goede service, uitstekende en snelle oplossingen en een korte levertijd.  Dit wordt zeer gewaardeerd en dit merken wij aan de nog steeds enorme groei van onze klantenkring. Wij leveren producten voor diverse branches waaronder de offshore industrie, voedingsmiddelen- en procesindustrie.

Schutzeefdek

HISTORIE

 

Machinefabriek Wolthuis is in 1969 opgericht door Ruud Wolthuis, met als doel de klant een kwaliteitsproduct te leveren tegen een scherpe prijs. Het bedrijf bestaat inmiddels ruim 50 jaar en is echt een begrip.

Ruud is begonnen op Krommeniedijk, in de schuur van zijn moeder. Dit werd al snel te klein en hij verhuisde een paar huizen verderop. Ook deze werkruimte werd na een tijdje te klein en dus werd er een nieuwe hal gebouwd aan de overzijde. Nu, vele jaren verder zijn ze inmiddels verhuisd naar Wormerveer en hebben daar twee grote productiehallen en een kantoorruimte laten bouwen.

Ruud Wolthuis heeft inmiddels een klein stapje teruggedaan en laat de dagelijkse leiding over aan beide zoons. 

Zoon Dirk stuurt de verspaningsafdeling aan en het reviseren van pompen en sluizen, Lex stuurt de constructieafdeling aan.

Ruud Wolthuis

Direct na zijn opleiding gereedschapmaker en het behalen van zijn ondernemersdiploma is Ruud gestart met zijn eigen bedrijf. Eerst als Metaalbewerkingsbedrijf Wolthuis maar later in 1969 veranderde dit naar Machinefabriek Wolthuis. Hij deed toen verschillende projecten waaronder projecten voor een waterbehandelingsbedrijf. Ook was hij toen al actief in de voedingsmiddelenindustrie. Tegenwoordig laat Ruud de leiding van zijn bedrijf meer over aan zijn zonen Dirk en Lex.

Dirk Wolthuis

Dirk heeft de beroepsopleiding verspaning afgerond en vanzelfsprekend kwam hij daarmee terecht op de verspaningsafdeling van Machinefabriek Wolthuis. Hij was daar in eerste instantie verantwoordelijk voor de automatisering van de verspaningsafdeling. Later heeft hij zich meer gericht op projectmanagement. Om zijn kennis te verbreden heeft hij de 3D inventor cursus afgerond. 

Lex Wolthuis

Nadat Lex zijn opleiding MTS Werktuigbouw agferond had is hij direct bij Machinefabriek Wolthuis gestart als lasser en constructiebankwerker. Na één jaar in de productie gewerkt te hebben nam hij de afdeling inkoop op zich. Daarnaast heeft hij zich ook gespecialiseerd in kwaliteitsmanagement. Later heeft hij nog een deel van de sales naar zich toe getrokken.